недеља, 11. октобар 2015.

INFORMACIJA KOJU SU VELIKOM BRZINOM OBJAVILI SVI MEDIJI: Sumnja se da je ubijen...!

Irački avioni pogodili konvoj Abu Bakr Al Bagdadija, lidera Islamske države

Napad se dogodio u iračkoj provinciji Anbar. Još uvek nema potvrda da li je Al Bagdadi ubijen, rečeno je iz iračkog vazduhoplovstva



Foto: Profimedia, Abu Bakr al Bagdadi
Iračko vazduhoplovstvo saopštilo je da su pogodili konvoj lidera Islamske države Abu Bakr al Bagdadija. Napad se dogodio u iračkoj provinciji Anbar u blizini granice sa Sirijom.


Kako su saopštili, još uvek nema potvrde da li je Al Bagdadi, vođa kalifata koji kontroliše oblasti u Siriji i Iraku, ubijen tokom napada.

Informacija o napadu na konvoj pojavila se neposredno nakon tvrdnji turskih vlasti koje su istakle da veruju da je za napad u Ankari odgovorna Islamska država.
Prema nezvaničnim informacijama pojedinih stranih medija, veća je verovatnoća da su u bombardovanju konvoja poginuli visoki zvaničnici Islamske države nego Al Bagdadi.



Spekulacije o smrti Al Bagdadija pojavile su se prvo u aprilu ove godine tokom jednog od vazdušnih napada. Tada je utvrđeno da je lider Islamske države živ i da je u stvari samo ranjen u napadu.
Sredinom maja, Al Bagdadi je putem audio snimka pozvao svakog muslimana da se priključi Islamskoj državi. Analitičari su puštanje snimka ocenili kao dokaz džihadista da je Al Bagdadi živ.
(Portalomanija / Izvor:Newsweek.rs) 
 /Portalomanija se izvinjava zbog ovolikog broja iskakajućih oglasa/reklama. Žao nam je zbog toga , ali to nam je jedini izvor zarade./)

Нема коментара:

Постави коментар