понедељак, 12. октобар 2015.

PARE STIŽU 20. OKTOBRA: Uskoro će novac dobiti svi građani koji...

Pare roditeljima stižu 20. oktobra


Gradski sekretar za obrazovanje obišla privatne vrtiće. Kod privatnika dosad upisano oko 3.300 mališana

 Mališani u vrtiću "Mala višnja" Foto I. Marinković

GRAD će do 20. oktobra refundirati deo novca roditeljima koji su platili račun u punom iznosu za boravak mališana u privatnom vrtiću, najavila je Snežana Đurić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, prilikom obilaska privatnih obdaništa "Bejbi palas", "Mala višnja" i "Dediks kids". Ona je istakla da je izdato 3.500 potvrda da deca nisu primljena u državni vrtić, a 3.300 mališana je već upisano u privatni.
- Prezadovoljni smo saradnjom sa privatnim vrtićima - rekla je Đurićeva. - Roditelji su još nepoverljivi, ali očekujem da će kada počne uplata novca biti više zainteresovanih. Iz gradske kase je obezbeđen novac za subvencionisanje 3.500 mališana u iznosu do 22.160 dinara.
U "Bejbi palasu" je pravo na subvenciju iskoristilo 206 mališana, od 370, koliko ih ima u četiri obdaništa ove ustanove, a cena na godišnjem nivou je 3.500 evra.
- Zadovoljni smo saradnjom sa gradom, a nadamo se da će i sa uplatama novca sve ići kako je i dogovoreno - kaže Danko Dudok, predsednik UO "Mala višnja" u Višnjičkoj banji. - Upisano je 38 mališana i oni su iskoristili pravo na subvenciju, a mesta ima za još 65 dece. Cena boravka u vrtiću je 28.000 dinara, a u jaslama 29.000 dinara.
Od 150 upisanih u "Dediks kids" u Borči, grad će subvencionisati boravak 136 mališana, dok ostali roditelji nisu tražili popust. Mesečni račun je 180 evra.

NA LISTI ČEKANjA 5.500 DECE
- NA listi čekanja je još oko 5.500 dece, od kojih su 3.000 u prioritetnoj grupi pošto su im oba roditelja zaposlena - kaže Đurićeva. - Kriterijumi za upis u privatne vrtiće su drugačiji nego za državne, pa tako mogu da konkurišu i roditelji koji su nezaposleni.

(Portalomanija / Izvor:Novosti) 
 /Portalomanija se izvinjava zbog ovolikog broja iskakajućih oglasa/reklama. Žao nam je zbog toga , ali to nam je jedini izvor zarade./)

Нема коментара:

Постави коментар