уторак, 6. октобар 2015.

OVO SE DUGO ČEKALO: Napokon lepe vesti za Srbiju!

EKSKLUZIVNO: KUBA poklonila Srbiji VAKCINU PROTIV RAKA!


Kubanske vlasti doniraće Srbiji 1.680 doza vakcina za rak pluća koje su dovoljne za godinu dana za 30 pacijenata

Vakcinu “cimavax EGF” protiv raka na plućima, koja vrlo brzo treba da stigne u Srbiju, Kuba će donirati našoj zemlji, saznaje Telegraf od izvora bliskog Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom u Havani.

Ova donacija, kako saznajemo, odnosi se samo na količinu koja je neophodna za godinu dana za prvih 30 pacijenata. U međuvremenu, trebalo bi da bude sređena sva papirologija oko registracije ove vakcine kod nas, kako bi bolesnici mogli nesmetano da se leče sa njom.
Kako saznajemo, zarad početka saradnje i razmene lekova, kubanske vlasti odlučile su da doniraju Srbiji prvih 1.680 doza.
Foto-montaža: sxc.hu
Foto-montaža: sxc.hu
– Srbija će u okviru ove donacije dobiti 1.680 doza što je dovoljno za 30 pacijenata na godišnjem nivou s obzirom na to da svaki bolesnik treba u roku od godinu dana da primi 56 vakcina – kaže naš izvor.
Bez obzira na ovu donaciju, Ministarstvo zdravlja nastavlja sa aktivnostima kako bi se “cimavax EGF” registrovao kod nas.

Do kraja ove nedelje, naime, trebalo bi da bude potpisan ugovor o donaciji, posle čega će vakcina biti distribuirana.
Uporedo sa tim, kako saznajemo u Ministarstvu zdravlja, sprovode se i sve ostale radnje kako bi se ovaj kubanski lek nesmetano i kontinuirano uvozio kod nas i bio na raspolaganju pacijentima koji imaju potrebe za njim.
Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/hyena reality
Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/hyena reality
Radi se o terapeutskoj vakcini, koja kancer u poodmakloj stadiju pretvara u hroničnu bolest. Namenjena je pacijentima koji imaju nemikrocelurani odnosno karcinom u poodmakloj trećoj B ili četvrtoj fazi.

Primaju se odjednom četiri doze, i to u levo i desno rame, i u levi i desni kuk. Isti postupak ponavlja se posle 14 dana, pa još tri puta na svakih 14 dana a dalje lečenje se nastavlja u dogovoru sa lekarom.
U Srbiji pacijenti će je primati u Klinici za plućne bolesti Kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolničkom centru “Bežanijska kosa” i u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

(Portalomanija / Izvor:Telegraf) 
 /Portalomanija se izvinjava zbog ovolikog broja iskakajućih oglasa/reklama. Žao nam je zbog toga , ali to nam je jedini izvor zarade./)

2 коментара: